Начало Полезно Конкурси МИНИ ПРИНТ 2010

МИНИ ПРИНТ 2010

Е-мейл Печат ПДФ

ДЕВЕТА МЕЖДУНАРОДНА ГОДИШНА ИЗЛОЖБА – КОНКУРС ГРАФИКА МАЛЪК ФОРМАТ - МИНИ ПРИНТ 2010

Намерения и цели Тази международна изложба – конкурс има намерение да покаже, че никое друго изкуство няма толкова голямо приложение в съвременното общество колкото има графичното изкуство.


Целта е да се съберат заедно участници и произведения от целия свят и да се даде нов принос към контактите между художници и ценители на графиката, както и да се стимулират търсенията в сложното и необятно поле на графичното изкуство.

Организация ЛЕСЕДРА – галерия за съвременни артпроекти ул. Милин камък № 25, Лозенец, 1164 София тел. 8663 857 www.lessedra.com Email: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. ЛЕСЕДРА е основана през 1991 г. Работи по български и международни индивидуални и групови проекти и уъркшопи (пленери). Организира изложби в страната и в чужбина. Издава каталози за изкуство.

Настоящи значими проекти 2008/2009/2010: СЪВРЕМЕННА ГРАФИКА ОТ БЪЛГАРИЯ И ЯПОНИЯ ОСМА МЕЖДУНАРОДНА ГОДИШНА ИЗЛОЖБА ГРАФИКА МАЛЪК ФОРМАТ – 2009 – приети за участие 536 художници от 66 страни. ПРОГРАМА ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ НА ГРАФИЧНИ ХУДОЖНИЦИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ Патришия Олиник, САЩ; Тошими Китано, Япония; Роза Габриел, Германия; Мелинда Пап, Канада, 15 ХУДОЖНИЧКИ ГРАФИЧКИ ОТ 15 ДЪРЖАВИ, ФЕСТИВАЛ НА СЪВРЕМЕННАТА ЯПОНСКА ГРАФИКА, представящ 22 автори, Мари Буковски и студенти, САЩ, Карен Оремус, Канада, АРТ ИНСТИТУТА НА ЧИКАГО… Представяне на съвременна българска графика на Международното Биенале на графиката в Кремона, Италия – април – май 2007, на ПРИНТ ФОРУМа на Японското графично общество – юни 2008 г. и заедно с Дружеството на графиците на Гърция през м. октомври 2008 в Атина. 2010 – представяне на съвременна българска графика в Канада и Япония. Условия за участие

1.Всеки художник може да изпрати не повече от 3 (три) свои произведения : оригинална графика, създадена през 2009/2010 г. Представените произведения могат да бъдат изпълнени във всяка от графичните техники, подписани и номерирани от автора. Максимален размер на произведенията е 29 х 23 см. (размер на хартията).

2.Апликацията (формулярът за участие) трябва да придружава произведенията, посочвайки името на художника, адреса, както и заглавие, година на създаване и техника, цена. Произведенията следва да се изпратят до ЛЕСЕДРА като „печатен материал” чрез препоръчана поща малък пакет, нерамкирани, без паспарту и носещи надписа “без търговска стойност”.

3.Таксата за участие е 50 лева за художниците от България и тя включва организация и реклама на изложбата, издаването и изпращане на каталога заедно с връщането на произведенията. Таксата може да се плати в брой или с пощенски запис в лева на името на Леседра, с означението “годишна изложба графика”. За българските художници могат да се приемат произведения вместо заплащане на таксата за участие. В този случай художникът изпраща 3 свои графики в тираж 2 екз. – един за участие в изложбата и втория за организаторите. При участие с по-малко от 3 работи художникът предоставя на организаторите 3 отпечатъка от участващите произведения.

ЗАПЛАЩАНЕТО НА ТАКСАТА НЕ ГАРАНТИРА ПРИЕМАНЕ ЗА УЧАСТИЕ. Журито за предварителна селекция има задачата да се поддържа високо професионално ниво на изложбата. Каталог Леседра издава каталог за изложбата, включващ всички приети автори с по едно произведения. Всеки участник трябва да изпрати своя биография на английски език и лична снимка по електронна поща или на СД за представянето в Интернет. Леседра си запазва правото да фотографира и репродуцира графичните произведения за каталога и СД каталога, както и за галерията в Интернет, и за реклама и публичност в медиите. Жури, награди и изложба Независимо международно жури селектира и обявява наградите: Първа награда – откупка от 500 щ.дол (специално договаряне с наградения художник във връзка с неговото самостоятелно представяне през следващата година) Втора награда – откупка от 200 щ.дол. (откупка на 3 графики) Трета награда – откупка от 100 щ.дол. (откупка на 2 графика).

Награда за млад автор (български) – равностойността на 300 щ.дол. чрез предоставяне на материали и възможност за подготовка на самостоятелно представяне на следващата годишна изложба. Специална награда /няколко/ - дават се на художници, номинирани за големите награди, но не получили достатъчно гласове за тях. Откупка на една графика и безплатно участие през следващата година. Журито си запазва правото да даде повече от една втора и една трета награди, както и повече от една награда за млад автор. Изложбата ще бъде организирана през м. юни – август 2010 г. в Галерия Леседра.

Графичните произведения за български художници се приемат до 10 април 2010 г. Пратки с печат на тях 10 април 2010 г. ще бъдат приемани за редовни. Апликация (формуляр за участие) може да бъде свален от тук, както и да се получи от галерията. Всички произведения се връщат обратно заедно с изпращането на каталога за сметка на Леседра до 3 месеца след приключване на изложбата.

www.lessedra.com

Последна промяна ( Вторник, 19 Януари 2010 06:36 )  

Сподели с приятели

Кой е тук

В момента има 20 посетителя в сайта